Daftar Penjana Kerjaya MyfutureJobs (Pengambilan Pekerja 2020)

Daftar Penjana Kerjaya MyfutureJobs (Pengambilan Pekerja 2020)

Daftar Penjana Kerjaya sekarang. Berita baik buat para graduan dan penganggur yang masih mencari pekerjaan.

Baru-baru ini YAB Perdana Menteri telah mengumumkan berkaitan dengan Program Intensif Pengambilan Pekerja, PenjanaKerjaya, di bawah Plan Jana Semula Ekonomi Negara.

Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) menggesa kepada semua yang berkenaan untuk membuat pendaftaran secara atas talian di Portal MyFutureJobs PERKESO. Bermula pada hari Isnin bersamaan 15 JUN 2020.

Sehubungan dengan itu,program ini dilaksanakan adalah bertujuan untuk meninggkatkan peluang pekerjaan dan mewujudkan peluang pekerjaan.

Program ni adalah hasil dari kerjasama pihak kerajaan dibawah Kementerian Sumber Manusia yang dilaksanakan oleh pihak PERKESO bagi tujuan Inisiatif mewujudkan peluang pekerjaan disamping mengurangkan kadar pengangguran di negara kita Malaysia.

daftar penjana kerjaya my futre jobs

Cara Daftar Penjana Kerjaya MyfutureJobs (Permohonan online)

Pendaftran boleh di buat secara online di portal MyFutureJobs (www.myfuturejobs.gov.my) PERKESO. Untuk sebarang pertanyaan dan bantuan berkaitan permohonan kerjaya bolehlah menghubungi PERKESO atau pergi ke pejabat agensi yang berkaitan.

Jom daftar penjana kerjaya.

Apakah Itu Penjana Kerjaya?

PENJANA KERJAYA adalah merupakan salah satu Program yang dapat meransang permintaan pekerjaan bagi pihak majikan untuk muwujudkan lebih banyak peluang pekerjaan, khususnya di kalangan masyarakat tempatan.

Siapakah layak membuat permohonan Myfuturejobs?

Ianya diwujudkan untuk mereka yang mencari kerja dan juga majikan yang ingin menawarkan kerja

Berapakah jumlah insentif diberikan kepada majikan di bawah program ini?

Insentif sebanyak RM600 sebulan diberikan sehingga tempoh 6 bulan.

Dimanakah pendaftaran My future Jobs boleh dilakukan?

Klik pautan yang kami sediakan di atas ini.

Saya tidak dapat mengakses portal myfuture jobs

Kemungkinan anda mengakses ketika aliran trafik/ pelawat ke laman web berkenaan tinggi.Sila cuba lagi pada bukan masa waktu puncak.