Cara Topup Kad Touch n Go Dengan Mudah

Cara Topup Kad Touch n Go Dengan Mudah

Touch n Go (TNG) adalah sistem pembayaran elektronik yang digunakan di Malaysia untuk memudahkan pembayaran tol, parkir, dan beberapa jenis perkhidmatan lain. Untuk menggunakan Touch n Go, anda perlu memiliki kad atau telefon pintar yang disambungkan dengan akaun Touch n Go e-wallet anda.

Cara Top Up Touch n Go

Untuk topup Touch n Go, terdapat beberapa cara yang boleh dilakukan. Pertama, anda boleh menggunakan mesin topup Touch n Go yang terdapat di stesen - stesen kereta api, area parking, restoran dan banyak lagi. Anda hanya perlu masukkan kad Touch n Go anda ke dalam mesin dan masukkan jumlah yang ingin ditambah. Proses topup akan dilakukan dengan segera.

Kedua, anda boleh topup Touch n Go melalui laman web rasmi Touch n Go e-wallet ( https://www.touchngo.com.my/ ). Anda hanya perlu log masuk ke akaun e-wallet anda dan klik pada bahagian topup. Kemudian, masukkan jumlah yang ingin ditambah dan pilih cara pembayaran yang anda inginkan. Proses topup akan dilakukan dengan segera.

Ketiga, anda boleh topup Touch n Go melalui aplikasi mobile Touch n Go e-wallet. Anda hanya perlu muat turun aplikasi ini dari App Store atau Google Play dan log masuk ke akaun e-wallet anda. Kemudian, klik pada bahagian topup dan masukkan jumlah yang ingin ditambah. Proses topup akan dilakukan dengan segera.

artikel lain:

Keempat, anda boleh topup Touch n Go melalui agen-agen Touch n Go yang sah seperti minimarket, gerai telekomunikasi dan lain-lain. Anda hanya perlu menunjukkan kad Touch n Go anda kepada kakitangan dan memberitahu jumlah yang ingin ditambah. Proses topup akan dilakukan dengan segera.

Kelima, anda boleh topup Touch n Go melalui mesin topup yang terdapat di bank-bank seperti Maybank, CIMB dan lain-lain. Anda hanya perlu masukkan kad Touch n Go anda ke dalam mesin dan masukkan jumlah yang ingin ditambah. Proses topup akan dilakukan dengan segera.

Ingat bahawa anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai saldo yang cukup di dalam akaun bank atau e-wallet anda sebelum melakukan topup Touch n Go. Selain itu, pastikan anda menyimpan resit topup anda untuk rujukan masa depan.