Semakan Penyata KWSP Online (iAkaun)

Jika dahulu, untuk menyemak penayata akaun Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) seperti baki dalam akaun perlu datang ke pejabat Kumpulan Wang Simpanan Pekerja terdekat. Kini semuanya hanya di hujung jari. Semakan Penyata KWSP Online.Mudah sahaja.

Di sini kami kongsikan cara untuk membuat semakan Semakan Penyata KWSP Online .Sudah tentu, sebelum anda diberi kebenaran untuk membuat semakan, anda haruslah mempunyai akaun i-akaun sendiri.

Jika sudah ada ID, boleh terus LOGIN

Jika belum ada, teruskan pembacaan.

Cara Semakan Baki Penyata Akau KWSP

  1. Pertama sekali, sebelum anda dapat mengakses perkhidmatan KWSP secara online, anda perlu sahkan dahulu identiti anda dengan mendapatkan password dan username (ID) sementara.
  2. Pasword ddan ID sementara Ini boleh diperolehi di pejabat KWSP berhampiran anda. Kod pengaktifan ini cuma diperlukan sekali sahaja.Ohya, sebelum pergi ke pejabat KWPS, jangan lupa bawa IC.
  3. Selepas mendapat kod, klik login iAKAUn KWSP
  4. Masukkan Username tersebut pada ruangan user ID di bawah ini.
  5. Dan masukkan password sementara yang diberikan.
i akaun

5. Selepas itu, anda diminta mengisi borang ,ID serta password (kata laluan) baru. Pastikan anda letakkan kata laluan yang kuat dan mudah anda ingat. Boleh lihat gambar di bawah ini maklumat yang perlu anda isi.

kwspm login pertama kali

Selesai, pengaktifan anda telahpun selesai.

Anda boleh terus login ke dalam akaun anda menggunakan ID dan password yang baru.

Login dengan klik butang di bawah ini:

Untuk lebih mudah, anda boleh dowload dan install aplikasi KWSP yang tersedia untuk telefon pintar anda.

Selemat membuat semakan i-Akaun KWSP anda secara online.

Dengan menggunakan aplikasi KWSP yang terdapat di play store dan app store, ianya akan memudahkan lagi akses untuk mendapatkan maklumat mengenai akaun KWSP kita. Senang. Hanya perlu donwload dan pasang sahaja aplikasi tersebut, dan nikmati pelbagai jenis fungsi yang terdapat di sana. Anda tidak perlu lagi membuka browser dan masuk ke dalam laman web.

Leave a Comment