KWSP 2.0: Respon KWSP Mengenai KWSP 2.0/bersasar Tahun 2022

KWSP 2.0: Respon KWSP Mengenai KWSP 2.0/bersasar Tahun 2022

Ura-ura mengenai pengeluaran KWSP 2.0 kembali menjadi perbualan netizen. Perkara ini ditambah lagi ada beberapa pihak yang memperjuangkan agar pengeluaran KWSP boleh dibuat sekali lagi.

Setelah banyak petisyen dibuka dan juga borang responden dibuat, masih tidak kedengaran mengenai berita pembukaan semula pengeluaran KWSP yang kini orang panggil sebagai KWSP 2.0.

Pengguna Tanya KWSP

Bagaimanapun,menjengah ke laman Facebook, terdapat pengguna yang tanya jika terdapat pengeluaran KWSP 2.0.

Jawapan dari KWSP adalah seperti berikut:

Hi! Setakat ini, tiada Pengeluaran Khas 2.0 dilaksanakan. Mohon berhati-hati dengan info yang ditularkan berkaitan Pengeluaran 10k melalui laman media sosial dan Whatsapp. Anda dinasihatkan untuk dapatkan info terkini berkaitan produk dan perkhidmatan KWSP melalui saluran rasmi KWSP:

  1. Laman web: www.kwsp.gov.my
  2. Facebook: https://www.facebook.com/KWSPMalaysia/
  3. Twitter: https://twitter.com/KWSPMalaysia
  4. LinkedIn: https://my.linkedin.com/company/epf-malaysia
  5. Youtube: https://www.youtube.com/user/KWSPMalaysia
    Terima kasih
    RY

Jangan kongsi maklumat peribadi

Sebelum ini juga, pihak KWSP meminta supaya semua orang dapat mengambil langkah berhati-hati dalam mengisi mana-mana borang yang bukan rasmi dari kerajaan/ KWSP. Ini kerana dikhuatiri maklumat anda akan digunakan bagi tujuan yang tidak sepatutnya.

Dinasihatkan untuk tidak mendedahkan data peribadi kepada pihak ketiga. Ingat, kita perlu sentiasa berhati-hati dan berwaspada! Klik https://www.kwsp.gov.my/ms/web/guest/w/be-cautious-of-suspicious-emails-calls-and-messages untuk info lanjut. -SNS