Jadual Waktu Berbuka Puasa & Imsak Selangor 2023

Jadual Waktu Berbuka Puasa & Imsak Selangor 2023

Jadual waktu berbuka puasa dan imsak adalah sesuatu yang sangat penting bagi umat Islam selama bulan Ramadan. Di Selangor, jadual waktu berbuka puasa dan imsak untuk tahun 2023 ini adalah rasmi, terbitan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Kerjasama Jabatan Mufti Negeri Selangor.

Untuk membantu umat Islam mematuhi jadual berpuasa dan imsak, berikut adalah jadual waktu berbuka puasa dan imsak untuk Negeri Selangor.

Waktu Berbuka Puasa & Imsak Selangor 2023

Dikongsikan kepada semua Jadual Waktu Berbuka Puasa & Imsak Selangor untuk tahun 1444H / 2023 bagi seluruh negeri Selangor.

ZON 1 : Daerah Hulu Selangor, Gombak, Petaling, Sepang Dan Hulu Langat

Waktu Berbuka Puasa & Imsak Selangor

ZON 2 : Daerah Sebak Bernam Dan Kuala Selangor

ZON 3 : Daerah Klang Dan Kuala Langat

Sekiranya terdapat perubahan pada jadual waktu berbuka puasa dan imsak Selangor pada Ramadan 2023, JAIS , MAIS dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akan mengeluarkan pengumuman rasmi untuk memberitahu umat Islam Selangor. Oleh itu, umat Islam Selangor perlu sentiasa mengambil maklum dari sumber-sumber yang sahih dan mengelakkan daripada mengikuti jadual yang tidak sahih.

Doa Berbuka Puasa

Dikongsikan juga kepada semua Bacaan Doa Berbuka Puasa :

Semoga perkongsian ini dapat dimanfaatkan, semoga puasa kita kali ini lebik baik dari sebelumnya dan semoga diterima disisi Allah SWT.