Hadiah Latihan Persekutuan 2020

Hadiah Latihan Persekutuan 2020

Berita baik buat warga pendidikan. Ini kerana Kementerian Pendidikan Malaysia telahpun membuka permohonan bagi Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dengan cuti bergaji penuh.

Kepada sesiapa yang berkenaan dan berminat untuk mendapatkan hadiah latihan persekutuan ini, anda dialu-alukan untuk membuat permohonan sekarang sebelum tarikh tutup yang diumumkan.

Permohonan ini dibuka mulai 15 Januari 2020 hingga 7 Februari 2020 pada jam 5 petang.Permohonan ini dibuka selama 24 hari sahaja.

Prosedur Permohonan Hadiah Latihan Persekutuan

Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang berkhidmat di sekolah, anda perlulah mengemaskini terlebih dahulu maklumat anda di dalam sistem e-operasi.

Manakala, jika anda adalah Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang bukan berkhidmat di sekolah, anda bolehlah terus sahaja mengisi borang di dalam sistem epenawaran KPM.

Cara Permohonan Hadiah Latihan Persekutuan Dengan Cuti Bergaji Penuh

Ini adalah cara untuk anda memohon biasiswa yang diberikan KPM ini.

PERMOHONAN CUTI BELAJAR BERGAJI PENUH DENGAN BIASISWA/HADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN (SEPARUH MASA) BAGI PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN.

Masuk ke dalam pautan yang tertera di bawah:

MOHON HLP 2020

hlp borang

Borang permohonan akan tertera seperti gambar di atas ini. Isikan semua maklumat yang dikehendaki. Pastikan segala maklumat anda adalah betul dan tepat. Ini bagi mengelakkan sebarang kesulitan di dalam memproses permohonan anda kelak.

Setelah selesai mengisi maklumat, klik masuk.

Sedikit peringatan:

  • Calon dipohon untuk MEMBACA dan MEMAHAMI PENGENALAN PROGRAM, SYARAT, SENARAI BIDANG PENGAJIAN dan TATACARA SEBELUM melengkapkan permohonan dalam talian (online).
  • Calon perlu memastikan semua maklumat pada Modul Pengurusan Guru (e-Operasi) TELAH DIKEMASKINI supaya data yang dipaparkan adalah tepat serta lengkap.
  • Setiap calon layak mengemukakan SATU permohonan sahaja.

Hubungi Kami

Jika anda ada sebarang pertanyaan mengenai tawaran Hadiah Latihan Persekutuan Ini, anda bolehlah hubungi,

Cawangan Penawaran
Bahagian Biasiswa Dan Penawaran
Kementerian Pendidikan Malaysia
Aras 2, Menara 2, No 2
Jalan P5/6, Presint 5
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62200, Putrajaya

u.p: Cik Nur Amalina Alyani Binti Sajat / Cik Nurhafifah Binti Rosli / Puan Jamilah Binti Yahya /Puan Badauyah Binti Abdul Rahim / Encik Asri Bin Asmuni.

**No telefon 03-8888 1616 / 03-8870 6375
**

Anda juga boleh lihat terus pekeliling yang dikeluarkan KPM di sini.