Cara Semak Warranty Xiaomi

Cara Semak Warranty Xiaomi

Cara Semak Warranty Xiaomi. Jika anda merupakan pengguna produk Xiaomi, pastikan untuk memeriksa jaminan produk Aanda. Warranty (jaminan) adalah jaminan yang diberikan oleh penerbit atau pengeluar terhadap kerosakan yang mungkin terjadi pada produk selama tempoh waktu tertentu setelah pembelian.

Semak warranty Xiaomi adalah langkah penting untuk memastikan bahwa anda mendapatkan sokongan dan layanan yang tepat jika terjadi masalah dengan perangkat Xiaomi Anda. Berikut adalah panduan tentang cara memeriksa warranty Xiaomi dengan mudah.

DAPATKAN SMARTPHONE XIAOMI MURAH

IMEI Pada Telefon

IMEI adalah singkatan bagi “International Mobile Equipment Identity”. Setiap telefon akan mempunyai nombor IMEI yang tak sama. Biasanya, nombor IMEI ini mempunyai 15 digit angka dan dicetak di belakang atau dalam telefon.

Bagi memeriksa jaminan telefon pintar Xiaomi, anda boleh gunakan dengan cara seperti di atas iaitu menggunakan nombor IMEI tersebut.

1. Semak nombor IMEI pada kotak Smartphone

2. Semak pada telefon

Cara Semak Warranty Xiaomi

3. Semak pada tetapan dalam telefon

Cara Semak Warranty Xiaomi

Cara Semak Warranty Xiaomi adalah dengan cara menggunakan nombor IMEI yang ada pada telefon. Ini adalah salah satu cara mudah untuk mengetahui tempoh jaminan telefon dan maklumat penting yang lainnya.

anda juga boleh melakukan semakan warranty Xiaomi di laman web rasmi = https://www.imei.info/ . Cara ini juga adalah lebih mudah dan cepat.