Baucar RM500 Mangsa Banjir Bagi Pembelian Barangan Elektrik

Baucar RM500 Mangsa Banjir Bagi Pembelian Barangan Elektrik

Baucar RM500 Mangsa Banjir . Berita gembira bagi mereka mangsa yang terlibat dalam bencana banjir bakal mendapat baucar berjumlah RM500 untuk pembelian barang elektrik yang telah diumumkan oleh pihak kerajaan.

Pelaksanaan baucar pembelian barangan elektrik ini dilaksanakan di bawah program Sustainability Achieved Via Energy Efficiency (SAVE) di premis terpilih atau secara dalam talian.

Jumlah Baucar Dan Tarikh Perlaksanaan

  1. Jumlah baucar yang ditawarkan kepada mangsa banjir yang terlibat adalah sebanyak RM500. Sekiranya pembelian barangan berlebihan daripada baucar tersebut, maka pembeli hanya membayar lebihan dari had baucar.
    Sebagai contoh, jika mangsa banjir membeli peralatan elektrik bernilai RM1,000 , maka mereka perlu membayar RM500 sahaja menggunakan baucar ini.
  2. Tarikh perlaksanaan program baucar RM500 pembelian barangan elektrik ini akan bermula pada 7 Januari secara pembelian fizikal atau atas talian.
  • Baucar RM500 Mangsa Banjir

Cara Memohon Baucar RM500 Mangsa Banjir

Cara untuk memohon Baucar RM500 Mangsa Banjir ini, perincian permohonan akan diumumkan oleh pihak SEDA Malaysia pada 7 Januari 2022.

Premis Pembelian

Terdapat 1,400 premis yang tersenarai di bawah SAVE kendalian Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari (SEDA Malaysia) akan terlibat dalam perlaksaan baucar ini.

Baucar ini boleh ditebus menerusi kedai fizikal dan platform e-dagang seperti :

  • Lazada

  • Shopee

  • PGMall

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut mengenai baucar RM500 pembelian barangan elektrik ini, sila layari laman web = http://www.seda.gov.my/

Soalan Lazim

Bilakah tarikh perlaksanaan Baucar RM500 Pembelian Barangan Elektrik ?

Tarikh perlaksanaa bagi Baucar RM500 pembelian barangan elektrik ini akan bermula pada 7 Januari 2022.

Bolehkah Baucar RM500 ini digunakan pembelian atas talian ?

Baucar ini juga boleh dittebus menerusi platform e-dagang sepeti : Lazada,Shopee dan PGMall